05.05.2016 – Granturi SEE și norvegiene – perioada 2014-2020!

Pe site-ul oficial al finanțatorului a fost publicat un anunț referitor la semnarea acordurilor privind Spațiul Economic European (SEE) și granturile norvegiene pentru perioada 2014-2020.

În noua perioadă de finanțare, 15 țări membre UE vor beneficia de un total de 2.8 mld. euro (1.5 mld. euro prin intermediul granturilor SEE și 1.3 mld. euro prin intermediul granturilor norvegiene) pentru reducerea disparităților sociale și economice și pentru consolidarea relațiilor bilaterale cu cele trei țări donatoare.

Procesul de consultare asupra sectoarelor și domeniilor prioritare va începe la sfârșitul lunii mai. La scurt timp după aceea, Islanda, Liechtenstein și Norvegia vor intra în negocieri cu fiecare dintre țările beneficiare pentru a conveni asupra regiunilor care vor primi finanțare din fiecare țară. Acest proces se va încheia cu semnarea unui Memorandum de Înțelegere cu fiecare țară în parte.

Pentru vizualizarea de informații suplimentare, puteți vizita pagina oficială a granturilor SEE și norvegiene, la următoarea adresă: http://eeagrants.org/News/2016/EEA-and-Norway-Grants-2014-2021-Working-together-for-a-green-competitive-and-inclusive-Europe